Sturecompagniet är en av de äldsta nattklubbarna i Sverige och dessutom en av de populäraste i Stockholm. Hit har ungdomar kommit år efter år för att njuta av musik, dans och en härlig stämning i stora, imponerande och vackra lokaler. Åldersgränsen här är 23 år, vilket gör att de flesta besökarna befinner sig mellan 23 och 30 år. Detta bidrar till en lite mognare atmosfär än på många andra ställen där åldersgränsen är lägre. Här hittar du, utöver imponerande lokaler med högt i tak, flertalet dansgolv på två våningar och dessutom en exklusiv VIP-klubb. Totalt finns här åtta olika rum som alla har sin egen specialitet och som alla erbjuder något utöver det vanliga och bäddar för en utekväll som du sent kommer glömma.

Till Sturecompangiet går du för att få en lyckad kväll tillsammans med dina vänner. Ni kan njuta av olika sorters musik i de olika rummen och testa spännande drinkar i någon av barerna. Klubbens klientel består ofta av kändisar och mediaprofiler, vilket bidrar med en exklusiv känsla. På översta våningen är exklusiviteten på topp, det är nämligen där V*****, Sturecompagniets VIP-klubb, huserar. Denna klubb håller öppet fram till klockan 03.00 på torsdagar, fredagar och lördagar och släpper in högst 250 personer. För att bli insläppt måste du stå på listan och den är väldigt strängt bevakad. Har du turen att komma in kan du njuta av 70-talsglamour, blå sammet, kristallkronor, gulddetaljer och en imponerande cocktailbar i nattklubbsmiljö.

309 och Atrium

Två av rummen hos Sturecompagniet går under namnen 309 och Atrium. Om du väljer att spendera din utekväll på 309 kommer du få en härlig mix av musikstilar. Här ligger fokus på dans, allsång och eufori och för att hjälpa till att skapa det finns DJ:s som spelar urban musik från ett brett spektrum. Här spelas allt från Hip Hop-dängor och RnB till dansant elektroniska hits och 80-talshits och allt däremellan. Det andra rummet, Atrium, tar plats i byggnadens mest karaktäristiska rum. Här finns en imponerande takhöjd och en klubbupplevelse som närmast kan beskrivas som legendarisk. Det är svårt att hitta något liknande i Stockholms nattliv, varav ett besök här är högt rekommenderat.

Heaven’s Gate och Hell’s Kitchen

Är det en rockklubb du är ute efter ska du besöka Heaven’s Gate. Här har Anders Ljung, Dave Laroxx och Steffe “Tin Star” lyckats skapa norra Europas absolut bästa rockklubb. Om du vill se både svenska och internationella rockstjärnor är det på dansgolvet hos Heaven’s Gate du ska leta efter dem, här minglar de nämligen med resten av gästerna. Här är både atmosfären och volymen hög och du kan njuta av AOR, NWOBHM och legendariska rocklåtar ända fram till klockan 03.00. En annan del av Sturecompagniet är Hell’s Kitchen. Här njuter ett internationell klientel av musiken och kändisar blandas med vanliga dödliga. I Hell’s Kitchen är stämningen både mer intim och galen än hos de andra delarna av klubben.

Sturebaren och Suite

Vill du ha chansen att sitta ner och njuta av ett glas eller två av valfri dryck ska du besöka Sturebaren eller Suite. Sturebaren öppnar upp sina dörrar tidigare än de andra rummen och redan från klockan 22.00 kan du komma in här för att mingla och njuta av dina vänners sällskap. Det är med andra ord den perfekta platsen för en sansad förfest. Här häller bartendrar upp drinkar och förser besökarna med musik och du kan räkna med god service. Även hos Suite är servicen hög och tillsammans med musiken utgör den klubbens viktigaste komponenter. Här kan du ta plats vid ett cocktailbord vid sidan av dansgolvet och baren och njuta av stämningen som är intim, familjär och personlig.

The Wall

The Wall befinner sig i ett av Stockholms mest stressade områden. Detta gäller dock bara under dagtid. På fredag och lördagar från klockan 23.00 till 03.00 förändras känslan och The Wall öppnar upp med sin tillbakalutade känsla. Lokalen befinner sig ovanför Sturegallerian och är ett perfekt ställe att njuta av Stockholms sommarnätter på. Denna innergård är en oas i klubbscenen och erbjuder något som inte går att hitta någon annanstans i huvudstaden. För att få tillträde till denna del av Sturecompagniet måste du först ta dig igenom V*****, klubbens VIP-klubb, vilken finns beskriven i början av denna text. Oavsett vilket av Sturecompagniets åtta rum du väljer kommer du få en utekväll och en upplevelse av högsta kvalitet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *