Yaki-Da är en starkt lysande stjärna i Göteborgs klubbliv som har fått göteborgare och förbipasserande att dansa ända sedan 2010. Här hittar du fyra olika våningar med fyra olika dansgolv som alla har sin egen prägel och stil. Dessutom finns en restaurang på fjärde våningen där du kan ta något att äta antingen före eller efter ditt klubbande, ackompanjerat av en pianist eller sologitarrist. Restaurangen håller öppet från kvällen till sen natt och erbjuder bland annat en nattmacka för de hungriga dansarna innan de ger sig iväg hemåt i gryningen. Om du innan dess känner att tröttheten kommer smygande skan du beställa en av Yaki-Das specialiteter – en kaffedrink! En sådan och du är redo för ytterligare en stunds dansande!

Yaki-Da hittar du på Storgatan, bara ett stenkast från Kungsportsavenyn i hjärtat av Göteborg. Hit tar du dig enkelt oavsett var i staden du befinner dig. Om du kommer utifrån och anländer till Centralstationen kan du enkelt promenera till platsen. Om du råkar anlända då det traditionella göteborgska vädret ligger över staden kan du enkelt ta en spårvagn eller buss från torget. Resan tar bara några minuter. När du väl är framme har du en dansfylld natt framför dig där du kan välja ett av klubbens dansgolv eller växla mellan alla fyra för att få en oförglömlig natt med många olika nyanser. Här kan du välja mellan Sovrummet, Kaffebaren, Gården och Golvet, alla med sin säregna stil, både när det kommer till musik och utsmyckning av rummet.

Sovrummet

Om du är ute efter kvalitativ dansmusik är det Sovrummet på tredje våningen du ska besöka. På detta dansgolv dansar du över ett svart-och-vitt-rutigt mönster i ett rum som är utsmyckat för att efterlikna ett sovrum – det enda som fattas än en prinsessäng. Musiken sköts av både lokala och internationella DJ:s och kommer i alla olika former och installationer. Namnen lockar ofta gäster och en riktig dansant och intensiv kväll utlovas vid ett besök på detta dansgolv. Du kan välja att stanna här hela kvällen eller att ta dig vidare till något av de andra rummen för att få andra musikupplevelser.

Kaffebaren

Om det är en mer intim musikupplevelse du vill uppleva ska du bege dig till Kaffebaren. Detta rum är lite mer begränsat när det kommer till plats och här återfinns även en bar, vilken, föga förvånande, serverar bland annat kaffedrinkar. Från DJ-båset spelas Hip Hop och RnB och en hel del nytänkande varianter mixas fram. Om du skulle fundera på varför DJ:n hänger bakom ett gammalt piano är det för att det är just detta som utgör DJ-båset. Under våren 2018 kom det tråkiga beskedet att Kaffebaren skulle stängas ner men under september 2018 gjorde dansgolvet comeback. I och med K-märkningen som finns av Kaffebaren har rummet behövt en liten make over. Enligt nattklubbschefen Stina Grape känns trots detta mycket igen sedan tidigare, även om pianot har fått sig en ny plats.

Gården

Om du efter ett tag skulle känna att du behöver ett lite lugnare tempo och lite friskare luft ska du bege dig till första våningen och kliva ut på utegården. Här finner du Gården och det är här sommarens ljumma nätter spenderas. I mitten finns en stor bar och rummet är luftigt med flertalet sittplatser. Rör dig i takt till den härliga musikmixen som fyller den svala luften och avnjut en drink från baren samtidigt som du återhämtar dig från de andra dansgolven. Här kan du hänga på ett avslappnat sätt med goda vänner eller kanske med nya, tillfälliga vänner som förgyller din utekväll.

Golvet

Yaki-Das största rum återfinns på andra våningen och heter kort och gott Golvet. Dess storlek har gjort att det har fått stå värd till ett flertal spelningar från artister från både när och fjärran, vilket gör Yaki-Da inte bara till ett utmärkt klubbställe utan även till en utmärkt plats att se liveframträdanden på. När artister och band inte intar rummet är det lokala DJ:s som står för musiken och de spelar all den musik som du älskar att dansa till. Några timmar på detta dansgolv är med andra ord en garanti för en lyckad utekväll, och vem vet, kanske är det en framtida DJ-stjärna som får dina fötter att röra sig i takt med musiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *