Berns som det kallas i folkmun är inte bara en nattklubb utan även ett hotell, restaurang och nöjesscen som ligger mitt i centrala Stockholm. Berns är sedan våren 2011 en del av Stureplansgruppen, en svensk koncern som har flera restauranger och nattklubbsverksamheter runt Stureplan. Det var under åren 1862–1863 som huset uppfördes av Heinrich Robert Berns och det invigdes den 1 augusti 1863. Heinrichs son utvidgade huset 1886 till ännu en salong vilket resulterade i att namnet bytte från Berns salong till Berns salonger. Det var tre arkitekter, Gustaf Wickman, Johan Fredrik Åbom och Magnus Isaeus, som byggde de fina salongerna som var utrustade med förgyllda detaljer, läktare, speglar och stora fönster med en utsikt över parken.

I Berns salonger finns två salonger som har namn uppkallade efter August Strindbergs två populära romaner, Götiska rummet och Röda rummet. Den sistnämnda salongen var en populär samlingsplats för många av Stockholms ungkarlar under 1870-talet. En stor genomgripande renovering gjordes på 1980-talet av Agora arkitekter och då tillkom det några fler lokaler så som konferenslokaler nere i källarvåningen samt så tillkom det ett angränsande hotell. På Berns salonger har flera stora världsartister, finansmän, mediepersonligheter och bland annat konstnärer samlats och frotterat sig med varandra. Det har både varit svenskar och människor från andra länder som har mötts här, och i mer än 150 år så har Berns salonger fört nöjeslivet framåt och satt Stockholm på kartan.

Njut av vällagade måltider

Under 40-talet så kom den allra första asiatiska restaurangen i Sverige och den hamnade på Berns. Här kan du sitta och njuta av en vällagad måltid under en stor kristallkrona och medan du äter kan du insupa den atmosfär som råder på Berns. Här serveras allt från frukost, lunch och middagar. Det finns mat för alla oavsett smak. Välj mellan att själv komponera din måltid utav dina favoriter eller så kan du beställa mat från en färdigkomponerad meny. Det går givetvis få ett glas vin till maten. Det finns en del viner att välja mellan från Berns vinlista och är du osäker på vad som passar till din måltid får du givetvis expertråd om vad som passar bäst.

Underhållning på Berns

Det råder en hel del nöjesliv på Berns. Hit kommer många trogna fans som gärna lyssnar på några av de kända artisterna som kommer för att underhålla. Här har flera världsartister satt uppträtt. Några av dem är Ryan Adams, Liza Minelli, Marlene Dietrich, Frank Sinatra och Josephine Baker. Men även Helt Apropå, Hasse och Tage samt Joe Labero har varit här och uppträtt. Spelningarna som artisterna gör hålls antingen för en sittande publik i matsalen eller i den lokal som är angränsande men då för stående publik. Denna lokal rymmer cirka 1 200 personer. I en av Berns lokaler så visades cancan upp för allra första gången för den svenska publiken och det var år 1866.

Berns hotell

Åker du iväg till Stockholm och vill ha nära till det uteliv som en storstad kan ge vill du säkert ha ditt boende på nära håll med. Berns har 82 fina och personligt inredda rum. Då de är personligt inredda är det inte bara ett rum med en säng som du kan sova i utan det är en plats där det råder full avkoppling. Här har du allt på nära håll, och det gör att Berns hotell kan ge dig allt i ett enda knyte. Du får det allra bästa utbudet som finns att få när det gäller restaurangliv, uteliv och en god natts sömn. Det finns flera olika rum att välja mellan och det kommer bli en av de bästa nätterna som du upplevt.

Berns tjänster

Berns erbjuder inte bara nattliv och fina hotellrum utan de försöker alltid se till sina kunders behov och lägger ned otroligt mycket arbete för att ge den guldkant som deras besökare verkligen förtjänar. De ordnar med blomsterarrangemang, underhållning, dekor, dukning, scenografi och skyltning både för digitalt och i tryck. De erbjuder även specialmöbler, stolsöverdrag och specialporslin. Fotovägg samt fotograf har de också till förfogande. Berns gör menykort och drinkbiljetter samt har säkerhetspersonal och värdinnor som alltid finns nära till hands. Teknisk utrustning finns för dig som behöver det och det medföljer bild, ljud och ljustekniker. Du står aldrig ensam och Berns har allt som du behöver plus lite till. Till och med vinprovning finns för dig som vill prova även det.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *