Morfar Ginko är en av de barer som har ökat starkt i popularitet på senaste tiden i Stockholm. Du kan både luncha, äta middag och dricka ett glas där. Lokalen är stor, med två mindre dansgolv, gott om sittplatser och en avdelning med bord för de som vill äta. På menyn hittar du förrätter som kantarellsoppa, råbiff och havskräftor. Det är fin mat med andra ord och priserna ligger på medelnivå. Vill du ha ostron, till exempel, kostar det mellan 32 och 335 kronor, beroende på hus många du vill ha – för 32 kronor får du ett ostron och för 335 kronor får du 12 stycken. Förutom dessa förrätter finns det naturligtvis också varmrätter och desserter.

Bland varmrätterna hittar du underbara skapelser som bouillabaisse, grillad kalventrecote och grillad grissida. Priserna ligger här mellan 200 och 300 kronor. Vill du ha något sött efter maten finns det ett antal alternativ på desserter; välj mellan crème brûlée, sorbet, äppelpaj, ostbricka eller tryffel! Till det hela kan du förstås dricka vad du vill men som förslag på fördrinkar föreslår Morfar Ginko själv till exempel negroni, dry martini eller bellini. Många kommer hit för afterwork, för att äta en bit eller helt enkelt bara för att umgås. Det är ett ställe som drar mycket trevligt och intressant folk till sig, vilket har en självreproducerande effekt och gör att det finns anledning att tro att Morfar Ginko har en ljus framtid framför sig.

Barbershop och kontaktuppgifter

Förutom att äta och dricka gott på Morfar Ginko kan du dessutom passa på att snygga till frillan eller trimma skägget. De har nämligen en barbershop i källaren. Där jobbar några av Stockholms bästa frisörer, så det kan definitivt löna sig att ta ett besök där när du ändå är i lokalen. Det är ett ovanligt koncept men trevligt och roligt att kunna klippa sig och dricka en drink på samma ställe. Vill du göra ett besök i barbershopen bör du först boka en tid innan. Antingen gör du det på Morfar Ginkos hemsida eller via telefon på +4670–8407365. Vill du boka bord kan du också göra detta online eller via mail på boka@morfarginko.se.

Interiör

Du kan som sagt äta, dricka eller bara hänga hos Morfar Ginko. Lokalen har ett stort flöde av härliga människor så det lönar sig verkligen att göra ett besök här. På övervåningen finns DJs, vilka bidrar till en härlig stämning och du kan dansa, prata eller till och med spela pingis. På både övervåningen och nedervåningen finns barer och nedervåningen går helt i vitt. Under sommarmånaderna öppnar de upp sin innergård. Undrar du var namnet “Morfar Ginko” kommer från? Det kommer från ett TV-program som var populärt på 50- och 60-talet. Morfar Ginko var ett inslag som dök upp i varje program där Nils Ohlin spelade Morfar Ginko och Anna-Lisa Baude spelade mormor Ginko.

Fördelar med Morfar Ginko

Förfest, efterfest, helkväll – allt passar hos Morfar Ginko! Stämningen är så pass avslappnad att du gärna hänger där ett tag. Under sommarhalvåret kan du sitta utomhus, då baren erbjuder platser på uteserveringen som är belägen på gatan. Morfar Ginko är också kända för att ha en utomordentligt trevlig personal. Det bidrar definitivt till den härliga stämningen. Att ta med familjen, kompisgänget eller kollegorna på en afterwork här är den perfekta kvällsaktiviteten. För att inte tala om att ta en dejt hit – den härliga blandningen av lugn stämning och mycket folk är en perfekt atmosfär för att skapa en lyckad dejt. Maten är fantastiskt god och drinkar finns i alla sorter. Det är ett grymt ställe, helt enkelt.

Sammanfattning

Morfar Ginko är en av de mest populära barerna i Stockholm just nu. Belägen på Swedenborgsgatan vid Mariatorget ligger den mitt i meckat av hippt folk. Vad den här baren kan erbjuda är, förutom goda drinkar, fantastisk mat till ett lagom pris och en trevlig stämning. Det finns barer både på över- och undervåningen och dessutom DJ:s som ser till att stämningen är mysig. Det passar bra att ta med familjen, vännerna, en dejt eller en kollega hit – det blir trevligt alla gånger. Det finns dessutom en barbershop i källaren där du kan snygga till frisyren eller trimma skägget, för att sedan gå direkt och ta en öl vid baren. Supertrevligt koncept som fler borde ha!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *