På Fredsgatan 12, bara ett stenkast från TC, ligger F12 Terrassen. Med sin ståtliga trappa och anmärkningsvärda utsikt över Gamla Stan lockar klubben många besökare. Nattklubben har öppet sju dagar i veckan från 22:00 och tillhandahåller ingen gästlista för att komma in. Klubbens läge tillåter gäster från olika delar av Stockholm, vilket gör klubben extra speciell då var gäst bidrar på sitt sätt och gör att stämningen blir unik. Under sommaren 2018 hade F12 Terrassen åldersgräns på 20 år söndag till tisdag och åldersgräns på 23 år onsdag till lördag. Det var ett koncept där alla veckans dagar användes för att fler och fler skulle kunna besöka klubben och där temat varierades från dag till dag.

2018 tog Sten Carlgren, mannen bakom Mister French, över ägandet av F12. Den nya ägaren sa i en intervju med Besöksliv.se att F12 Terrassen tidigare varit ett hippt ställe igenkänt inom nöjesvärlden men att det de senaste åren har tappat lite. Han hoppas kunna lyfta den tillbaka till den nivån klubben förtjänar att vara på. Genom att behålla generösa öppettider och bra tryck kan ägaren bevara den fina grunden som finns på F12 för att sedan bredda med musik som tilltalar en större publik och är folkligare i allmänhet. När Sten tog över lades först och främst fokus på att göra en bra sommar 2018 men nyheter förväntas att presenteras till nästa säsong. Klubben stänger i september och öppnar igen i maj.

Olika klubbar

För att variera utbudet används konceptet sju olika klubbar sju dagar i veckan på F12. Besökare har därför möjligheten att uppleva olika sorters musik, såsom house, techno och hip hop, vid varje besökstillfälle. Exempelvis var temat “Millennial Mondays” varje måndag under sommaren då åldersgränsen var lägre. Klubben anpassar sina teman till målgruppen för att skapa bästa möjliga stämning. Förutom de sju olika klubbarna sju dagar i veckan erbjuder F12 möjligheten att vistas både inom- och utomhus där den friska luften och den spektakulära utsikten kan ge andrum från det livade dansgolvet. Med närhet till City och utsikt över Gamla Stan är det få klubbar som kan mäta sig med det läge F12 Terrassen har.

Utomhus

Ute finns den ökända trappan, terrassen och möjligheten att vistas under bar himmel i sommarnatten. Det är ett konkurrenskraftigt alternativ då få klubbar har liknande uppbyggnad och kan erbjuda samma utsikt och miljö en sommarkväll i Stockholm. Här finns även barer, dansgolv och regnskydd vid behov. Möjligheten att gå inomhus finns och kan vara passande om du tröttnar på den fina utsikten eller om vädret skulle bli dåligt. Varierande musik spelas kväll efter kväll och således blir ingen kväll den andra lik. Referenser på nätet beskriver nattklubben som “en fantastisk sommarklubb” som “har något för alla” där det enda negativa folk verkar vara enade om är att det blir trångt att vistas på utrymmet i de fall då klubben tar in för mycket folk.

Inomhus

Inne på F12 Terrassen finns barer och klubbens dansgolv. Här samlas folk för att avnjuta ett stort urval av drycker och mingla tillsammans. Besökare får alltså möjligen att vistas både inomhus och utomhus. Eftersom klubben är öppen varje dag under sommaren och erbjuder olika typer av musik varje kväll attraherar den alla typer av folk. Folk från Söder- och Östermalm möts på mitten och skapar tillsammans med folk från andra delar av staden en unik atmosfär som kan leda till oförglömliga nätter. Klubben välkomnar alla och det är därför ofta mycket folk. Ett tips om du planerar att besöka F12 Terrassen kan vara att komma i god tid för att undvika att stå i kö.

Samarbeten

Om du gillar klubbar som Berns och Mister French har du kommit rätt. F12 Terrassen drivs nämligen av samma verksamhet som står bakom dessa två. 2018 tog Sten Carlgren, mannen bakom Mister French, över ägandet av F12. Fortsatt framhävs det ypperliga läget och miljön som skapas en varm sommarkväll. Bland mängden av nattklubbar i Stockholm är F12 Terrassen såklart ett alternativ värt att testa med sitt speciella läge och generösa öppettider. Över höst, vinter och vår håller F12 Terrassen dörrarna stängda för att förbereda för en ny säsong men lagom till sommaren, i maj, öppnar Terrassen återigen och välkomnar en mångfald av individer. Har du inte provat på F12 Terrassen, ta tillfället i akt kommande sommar att besöka en pärla i Stockholms nattliv.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *