Är du och dina vänner sugna på en riktigt bra och rolig barrunda som ger er något utöver det gamla vanliga? Då finns det en hel del bra alternativ runtom i vårt avlånga land Sverige. De mest exklusiva och sevärda barerna är placerade runtom i Stockholm och Göteborg, och många av dessa har något unikt att erbjuda som kommer att göra er kväll oförglömlig. I Sverige är vi mycket duktiga på att ge service av olika slag och det är inget undantag när det kommer till bar- och krogbranschen. Det är den där speciella servicen och upplevelsen som gör att du kommer att minnas just den baren och tipsa dina vänner och bekanta att besöka den. Du kanske även ska arrangera ett speciellt event och behöver en häftig plats och tema för att imponera på gruppen som ska delta.

I Stockholmsområdet kan du alltid lita på att du kan hitta en speciell bar om du bara anstränger dig lite och gör din hemläxa. Det finns många klassiska barer som gjort sig ett namn genom att finnas med på marknaden under lång tid, men sedan har vi även de lite nyare stjärnskotten som vill slå sig in och konkurrera ut de gamla klassikerna. Oavsett vad du väljer så har båda dessa kategorier ofta något speciellt att erbjuda. Det du ska tänka på när du är ute efter en speciell bar är vad de kan erbjuda, och som sticker ut lite i jämförelse med alla andra barer. Har de något extra utöver att alkoholhaltiga drycker serveras? Det är alltså dessa barer du ska leta efter, och sedan är självklart servicen, läget och priserna ett plus om även dessa är något som skiljer sig markant.

Ice Bar Stockholm

En häftig och snygg bar är den gamla godingen Ice Bar Stockholm som även sitter ihop med Hotel C Stockholm, som ligger i samma byggnad. Denna bar är verkligen något utöver det vanliga och den är faktiskt den första permanenta isbaren i hela världen! Du och dina vänner eller familj borde verkligen besöka denna bar om ni vill uppleva något annorlunda. Man kan säga att det är som en miniversion av ishotellet i Jukkasjärvi där i stort sett allt i baren är av is. I entréavgiften ingår det alltid en varm lånejacka och en drink som serveras i ett glas av is. Du kan även boka in baren för olika typer av events och de har dessutom aktiviteter så som isskulptering och ett eget “escape room” där du och din grupp ska klara av att lösa en rad kluriga uppgifter under tidspress och dessutom i 5 minusgrader.

Fotografiska

Om du är ute efter en mer kulturell upplevelse i kombination med goda och ekologiska drinkar så ska du välja baren på Fotografiska museet i Stockholm. Detta är alltså ett museum som är kombinerat med en bar och en restaurang. Det som är extra bra med detta ställe är att de har ett ekologiskt tänk i allt de gör, vilket alltid är uppskattat hos oss svenskar. Här kan du alltså passa på att först ta del av deras mycket intressanta och vackra fotoutställningar och besöka deras butik samt restaurang, för att sedan avsluta med ett besök i baren med en härlig ekologisk drink. Det som är lite speciellt med deras drinkar är att de är nytänkande och de serveras alltid med spriten vid sidan om. Det anordnas även konserter då och då i dessa lokaler och det är en perfekt plats för att spendera kvällen!

Tiki Room

Längtar du till värme och exotiska upplevelser? Då kan du besöka Tiki Room för en kväll i Stockholm. Denna bar har en enormt varm och välkomnande känsla som för dig till Söderhavet för en stunds avkoppling. Inredningen gör att du får upplevelsen av att sitta på en bar på en exotisk ö någonstans ute i Söderhavet, och självklart har alla bartenders hawaiiskjortor på sig för att smälta in i denna sköna avslappnade miljö. Drinkarna är även de självklart exotiska och blandas troget efter typiska tiki-recept. Men de försöker även att vara kreativa och har en del egna drinkrecept och ett viktigt inslag i drinkarna är den färska frukten som verkligen förhöjer drinkupplevelsen. Hit ska du och dina vänner gå om ni vill ha en mysig söderhavskväll i amerikansk 50-tals surfstil blandat med härliga inslag av värme och Hawaii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *